Yüksekbilgili Eğitim ve Danışmanlık, eğitim verdiği katılımcıların adlarına tanımlanmış sertifikalarını özel bir Quorum blockchaini üzerinde güvenle saklanmasını sağlıyor. Asimetrik kriptografi ile doğrulanabilen bu dijital sertifikaları tüm katılımcılar özgeçmişlerine, sosyal medya profillerine ekleyebiliyor, dilediği kişi ve kurumla paylaşabiliyor.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Microsoft ve VeriPark ortaklığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile eğitim sertifikaları, blockchain altyapısında güvenli ve değiştirilemez bir şekilde saklanmakta, eğitimi alan kişi tarafından dilediği kurum/kişi ile paylaşılabilmektedir. Uygulamanın kullanıcıları arasına giren Yüksekbilgili Eğitim ve Danışmanlık, eğitim verdiği katılımcılarının Asimetrik kriptografi ile doğrulanabilen dijital sertifikalara sahip olmalarını sağlamaktadır. Katılımcılar için tanımlanan sertifikalar özel bir Quorum blockchaini üzerinde güvenle saklanmakta ve istenildiğinde asimetrik kriptografi ile doğrulanabilmektedir. Daha sonra bu sertifikalar görüntülenebilmekte, sertifika sahipleri düzenlenen dijital sertifikaları özgeçmişlerine, sosyal medya profillerine ekleyebilmekte, dilediği kişi ve kurumla paylaşabilmektedir. Kullanılan teknoloji ile ayrıca bir işveren veya kurum, sertifikanın geçerliliğini kolayca doğrulayabilmektedir.

Blockchain teknolojisinin eğitim sistemine uygulanmasının örneği olan uygulama, yurt dışında birçok öğrenim kurumu tarafından da kullanılmaktadır. Güvenli, şeffaf, değiştirilemez, kalıcı, dağıtık ve kolay erişilebilir yapısı ile blockchain eğitim sisteminin kullanımı, eğitim alan katılımcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.


Hibya Haber Ajansı