Bitcoin hafta başından bu yana %6'dan fazla düşüşle 33.000$'a düşerken, Ethereum %8'den fazla düşüşle 2.400$'a düştü.
Bitcoin'in 50 günlük ortalaması 100 günlük ortalamasını düşürdüğünden beri, kripto para biriminin 200 günlük ortalaması yeni bir direnç haline geldi.
Bitcoin'in 50 günlük ortalamasını ve 200 günlük ortalamasını düşürmeye doğru ilerlemesiyle bu, uzun vadeli bir düşüş eğilimi olacağı anlamına geliyor.
ABD'de, hükümetin Colonial Pipeline siber saldırısından tüm fidyeleri geri çektiğini açıklaması piyasalar üzerinde baskı yarattı ve hükümetin kripto para birimleri üzerindeki kontrolünün sınırlı olmadığı endişelerini körükledi.
"YENİ HEDEF 20 BİN DOLAR OLABİLİR"
Oanda Corp Kıdemli Pazar Analisti Edward Moya, 30.000 doların kritik bir seviye olduğunu ve kırılırsa satışların hızlanacağını belirtti. Tallbacken Capital Advisors'tan Mihael Purves br Evercore Teknik Stratejisti Rich Ross da aşağı yönlü bir kırılma durumunda yeni hedefin 20.000 dolar olabileceğini belirtti.
Bitcoin, Mayıs ayındaki düşüşlerle, yılın başından bu yana verimde geleneksel varlıkların gerisinde kaldı. Bloomberg Emtia Endeksi'nin altına düşen Bitcoin, MSCI küresel borsa endeksinin de altına düşüyor.
Kaynak: Bloomberg HT