Dün pozitif açılış sonrasında 8939 seviyesine kadar yükselen BIST100 endeksinde gün ortasından sonra hava terse döndü ve etkili olan satışlar ile gerileyen endeks %0.29 oranında çok sınırlı değer kaybı ile
8843.01 seviyesinde günü tamamladı.

Son dönemde etkili olan orta vadeli yükseliş trendinde şimdilik net bir güç kaybı görmüyoruz. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alım yani direnç seviyelerine yükselmiş olması ve bazı göstergelerin güç kaybediyor olması kar satışlarının görülme olasılığını artırıyor.

Bu dönemde hisse bazlı hareketlerin daha ön planda olmasını beklemekle birlikte yeni pozisyon açılmasını riskli buluyoruz

Bu nedenle yeni açılacak pozisyonlarda zarar kes seviyelerinin yakın tutulmasını öneriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda açılmış ve taşınan pozisyonlar için ise kademeli kar-al stratejisi izlenilebilir.

Güne hafif pozitif başlamasını beklediğimiz endekste 8787 ve 9000 bandını gün içi destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz.

Ara destek noktası olarak gördüğümüz 8800 seviyesinin üzerinde özellikle trade amaçlı açılacak pozisyonlar sürdürülebilir. Ancak bu seviyenin kırılması bir önceki zirvemiz olan ve artık destek noktası olarak takip ettiğimiz 8562 seviyesine kadar geri çekilmeyi beraberinde getirebilir. Bu nedenle hareketlerde pozisyonların azaltılmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı