Avrupa piyasalarında enflasyon endişeleri devam etse de küresel piyasalar yatay seyrini sürdürmeye devam ediyor. Yurt içi piyasalarda küresel piyasalara paralel olarak işlem görmeye devam ediyor. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,28 oranında yükselişle 1.425 seviyesinden başlangıç yaptı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın coronavirüs normalleşme adımlarını açıklaması risk iştahını artıran unsurlar olurken, TL’nin dolar karşısındaki değer kaybının sürmesi baskıyı ayakta tutan unsurlar arasında ön plana çıkıyor. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden endekste kapanışa doğru bankacılık sektörü payları önderliğinde alımlar hızlandı. BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %0,81 oranında yükselişle 1.432 seviyesinden tamamladı. Kimya petrol plastik sektörü payları %1,92 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları %1,87. oranında değer kaybetti.

Türk Lirası mevduatları teşvik etmek için getirilen ve 31 Mayıs tarihi itibariyle son bulması öngörülen stopaj indiriminin Haziran ve Temmuz aylarında devam edeceği belirtildi. Türk Lirası  mevduatlarına vergi indirimi 30 Eylül 2020'de getirilmişti. İlk olarak 31 Mart'tan 31 Mayıs'a kadar uzatılan uygulama, böylece Haziran ve Temmuz aylarında da sürecek.

JP Morgan, Türkiye için 2021 büyüme tahminini %4,8'den %6,1'e revize etti . JP Morgan, yüksek frekanslı veriler bir yavaşlamaya işaret etse de, yakın geçmişteki güçlü performansı nedeniyle Türkiye için 2021 büyüme tahminini %4,8'den %6,1'e revize ettiğini açıklandı.
İSO'dan yapılan açıklamayla İSO Türkiye İmalat PMI anketinin Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, eşik değer olan 50,0'nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, Nisan ayında 50,4 olarak ölçülen PMI Mayıs ayında 49,3 olarak gerçekleşti ve son bir yılda ilk kez 50,0'nin altına düştü.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı