Piyasa Gündemi

Vaka artış ivmesindeki yavaşlama, aşılama süreci ve teşvik paketine ilişkin beklentiler küresel risk iştahını destekleyen temel gelişmeler olarak sıralanabilir. Bununla birlikte mutasyon endişeleri ve uygulamadaki sıkı tedbirler aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ediyor. Son günlerde ABD’de enflasyonun beklenenden daha hızlı artış kaydedebileceğine ilişkin endişeler artış kaydederken, dün açıklanan TÜFE rakamı %1,5 olan beklentilerin bir miktar altında %1,4 olarak gerçekleşti. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    16:30 ABD- Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka artış hızındaki yavaşlama ve destek paketine ilişkin güç kazanan beklentiler şubat ayı içerisinde küresel hisse piyasaları desteklerken, dün piyasalarda karışık bir görünüm etkili oldu. Gün içerisinde dalgalı bir seyrin yaşandığı BIST-100 Endeksi günü %0,20 oranında yükselişle 1.547,11 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın bir seyir izleniyor. Japonya ve Çin borsalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu Asya piyasalarında hafif alıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yatay açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,04 – 7,05 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,05’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Açılışın ardından etkili olan alımlarla 1.556 seviyesini test eden BIST-100 Endeksi bu seviyeden gelen kâr satışlarıyla kazançlarını büyük oranda geri vererek günü 1.547 puandan kapattı. Gün içerisinde dalgalı bir seyrin kaydedildiği endekste son dönemde 1.550 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanamadığı ve teknik satışların yaşandığı görülüyor. İndikatörlerdeki zayıflamanın devam ettiği endekste 1.550 seviyesi üzerinde tutunma sağlanamadığı sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşılması gerektiği görüşümüzü koruyoruz. 1.550 seviyesi üzerinde 1.560 ara direnç olmak üzere zirvenin bulunduğu 1.582 seviyesi önem kazanacaktır. Geri çekilmelerde ise 1.525 – 1.519 aralığı ilk önemli destek bölgesi olarak takip ediliyor. Bu bölge altında satışlar hız kazanabilir.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı