Bill Gates için ABD basını, Gates’in Nobel Barış ödülü almak için çocuk tecavüzleri ve çocuk tecavüzlerine aracılık yapma suçundan hüküm giyen ve 2019 yılında intihar ettiği ya da öldürüldüğü meçhul olan Jeffry Epstein’dan yardım istediği öne sürüldü.
İddiaların kaynağı ise Gates Vakfı’nın eski bir üst yöneticisi olduğu öne sürüldü.
Eski Yönetici, Gates ve Epstein’ın 2013 yılında Strasbourg’a giderek Nobel Komitesi’nin başında olan Dönemin Norveç Başbakanı Thorbjorn Jagland ile görüştüğünü ve Jagland’ın ikna edilmesiyle Gates’in Nobel ödülü aldığını açıkladı.

Jeffry Epstein kimdir?

Epstein, Florida eyaletinde hakkındaki cinsel istismar ve kız çocuklarını pazarlama suçlarıyla ilgili olarak 2008 yılında suçlarını kabul ederek bir anlaşma yaptı.
Epstein aralarında ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Bill Clinton, eski Başkan Obama, Yeni Başkan Biden ve İngiltere Prensi Andrew'ın da bulunduğu çok sayıda ünlü isimle yakınlığıyla da biliniyordu. Prens Andrew hakkında da Epstein'le küçük kız çocuklarına tecavüz ettiğine ve onları pazarladığına dair iddialar ortaya atılmıştı.

 66 yaşındaki Jeffrey Epstein, en küçüğü 5 olmak üzere 14 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla tutuklandı.  Hem tecavüz hem de işkence ile Adrenachorm sağlamak amacıyla çocuk kanı temin etmekten suçlanan Eptein, bulunduğu hapishanede ölü bulunmuştu.