BBC'nin haberine göre Hindistan Sağlık Bakanlığı, AY.1 olarak da bilinen Delta Plus varyantının diğer varyantlara göre daha kolay yayıldığını, akciğer hücrelerine daha kolay bağlandığını ve antikor tedavisine dirençli olduğunu belirtti.
Mutasyona uğradığı düşünülen bir varyantın daha kolay ve daha hızlı bulaşma, daha şiddetli hastalık ve antikorlara direnç gibi kriterlerden en az birini karşıladığına dair kanıt varsa, "kaygılı varyant" olarak sınıflandırılır.
Ancak Delta Plus'ın "endişe verici bir varyant" olarak sınıflandırılmasını sorgulayan bazı virologlar, söz konusu varyantın diğer varyantlardan daha bulaşıcı veya daha şiddetli olduğunu kanıtlayacak hiçbir veri olmadığını söyledi.
Virolog Dr. Gagandeep Kang, yeni varyant hakkında ortaya atılan iddiaların doğruluğunu kanıtlayacak herhangi bir veri bulunmadığını belirtirken, yeni varyantın endişe yaratıp yaratmadığını anlamak için biyolojik ve klinik bilgilere ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Hindistan Sağlık Bakanlığı, ilk olarak Nisan ayında görülen Delta Plus varyantının Hindistan'ın üç eyaletinde yaklaşık 40 kişide tespit edildiğini ve varyantın 9 ülkede (ABD, İngiltere, Portekiz, İsviçre, Japonya) daha görüldüğünü duyurdu. , Polonya, Nepal, Rusya ve Çin). paylaşıldı.