ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), kiralık tahliyeler konusunda 60 günlük yeni bir moratoryum yayınladı; ABD halk sağlığı ajansı, Amerikalıların yaklaşık yüzde 90'ını koruyacağını söyledi.

Salı günkü duyuru, Delta varyantının yayılmasıyla bağlantılı COVID-19 vakalarındaki artışın ortasında ve CDC'nin pandemi sırasında kira ödeyemeyen milyonlarca kiracıyı zorla tahliye etme yasağının 31 Temmuz'da sona ermesinden sonra geldi.
CDC yaptığı açıklamada, yeni yasağın özellikle virüsün "toplumda yüksek oranda bulaştığı" ABD eyaletleri için geçerli olduğunu söyledi.

CDC Direktörü Rochelle Walensky, "Delta varyantının ortaya çıkması, Amerika Birleşik Devletleri'nde topluluk iletiminin hızlı bir şekilde hızlanmasına yol açarak, daha fazla Amerikalıyı, özellikle aşılanmamışlarsa, artan risk altına soktu" dedi. dedi.

Başkan Joe Biden Beyaz Saray'da gazetecilere verdiği demeçte, yeni tahliye yasağının kiracılara ve ev sahiplerine eyaletler ve bölgeler tarafından yönetilen bir federal yardım programı aracılığıyla mali yardım almaları için daha fazla zaman vermeyi amaçladığını söyledi.

(Dış Basın)