Biden, Beyaz Saray'da Covid-19 aşısı konulu basın toplantısında Filistin ve İsrail'deki son gelişmelerle ilgili bir soruyu yanıtladı.

İsrail'in yanı sıra Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Ortadoğu ülkeleri ile yakın temas halinde olduklarını belirten Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptıklarını ve bununla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi. 

Durumun yakın gelecekte iyileşmesini beklediğini vurgulayan Biden, "İsrail topraklarına binlerce roket düştüğünde kendini savunma hakkına sahip." diyerek israil2in saldırılarına destek verdi.

BLİKEN DE İSRAİL'İ DESTEKLEDİ

Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail'in saldırılarını meşru gördüğü açıklamasında, "İsrail'in, halkı savunmak için haklı olarak yanıt vermesine rağmen, sivil kayıpları önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışmak için ekstra bir yükü olduğunu düşünüyorum" diyerek Filistinlilere yönelik zulmü ve insanlık trajedisini görmezden geldi. Blinken, faşizan açıklamalarının devamında ise, "İsrail'in, sivil kayıpları önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışmak için ekstra bir yükü olduğunu düşünüyorum." dedi.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı