El Cezire'nin haberine göre, Washington, DC - İsrail-Filistin çatışması ABD Başkanı Joe Biden ve Ürdün Kralı II ile bir görüşmeye yol açtı. Bu tartışmanın Abdullah arasındaki tartışmanın büyük bir bölümünü üstlenmesi bekleniyor.

Toplantı, İsrailliler ile Gazze Şeridi'ni yöneten Filistinli grup Hamas arasında titrek bir ateşkesin başlamasından iki ay sonra gerçekleşti ve Haziran ayında Başbakan Naftali Bennett liderliğinde yeni bir İsrail hükümeti kuruldu.
Ancak Washington'da İsrail ve Filistin gündemde olacak olsa da uzmanlar, Biden'ın İsrailliler ve Filistinlilerin on yıllardır süren çatışmaya bir çözüm bulmalarına yardımcı olmak için gereken siyasi sermayeyi yatırmaya hazır olmadığını söylüyor. Bunun yerine, yönetimin diğer, daha acil dış ve iç zorluklar arasındaki çatışmayı örtbas etmeye çalıştığını savunuyorlar.

Telhami, "Demokrat Parti halkı İsrail'i eleştirmek istiyor" dedi.

'İki devletli çözüm'
On yıllardır Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi uluslararası alanda İsrail'in sadık bir savunucusu olurken, aynı zamanda İsrail hükümetine milyarlarca dolarlık askeri yardım sağlıyor.


ABD şu anda İsrail'e yıllık 3,8 milyar dolar askeri yardım sağlıyor ve Biden İsrailli liderlere Demir Kubbe füze savunma sistemini yükseltmeleri için 1 milyar dolar ve hassas güdümlü bombalar ve füzeler için 750 milyon dolar vaat etti.

Mayıs ayında Gazze savaşı şiddetlenirken, Biden ve ekibi Mısır'ın yardımıyla ateşkes sağlamak için mücadele etti ve bu süreçte ABD başkanı İsrail-Filistin çatışmasına "iki devletli bir çözüm" umuduna bel bağladı. ABD Ortadoğu politikası.
“Hala iki devletli bir çözüme ihtiyacımız var. Tek cevap bu," dedi Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Ban Ki-Moon ile Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilere.

Ancak birçok Filistinli, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarına yerleşmesinin iki devletli çözümü imkansız kıldığını ve bu amaçla müzakere vaadinin statükoyu korumak için bir kılıf olduğunu söylüyor.

Washington DC'deki Carnegie Uluslararası Barış Vakfı'nın kıdemli üyelerinden Aaron David Miller, Biden'ın iki devletli bir çözüme atıfta bulunmasının "sözlerinizi bir dizi politikaya bağlamaya hazır olmadığınız sürece hiçbir şey ifade etmediğini" söyledi. Bunu gerçeğe dönüştürmek için tasarlandı. ”

Miller, Al Jazeera'ya “Sonuçsuz retorik, sonuçsuz retoriktir” dedi.

Filistinlileri yeniden devreye sokmak
Biden ve ekibi, Washington İran'ı durmuş nükleer müzakerelerden kurtarmaya çalışırken, Filistinlilerle yeniden ilişki kurmaya ve yeni Bennett hükümetiyle yüzleşmekten kaçınmaya odaklandıklarını söylüyorlar.


Mayıs ayında Biden, Gazze'yi yeniden inşa etmeye yardımcı olmak için uluslararası bir çaba düzenleme sözü vererek İsrail'i "Arap veya Yahudi İsrail vatandaşlarına" muamele etmeye ve Filistinlilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'ten zorla sınır dışı edilmesine son vermeye çağırdı. talep etti.

Bu arada İsrail ve Filistin İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Hady Amr, geçen hafta İsrail ve Filistin Yönetimi yetkililerinin yanı sıra bölgedeki sivil toplum gruplarıyla bir araya geldi. Biden yönetimi Filistin topraklarında bir ABD konsolosluğunu yeniden açma sözü verdi ve Amr İsrail'den Filistin Yönetimi üzerindeki mali kısıtlamaları hafifletmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price 14 Temmuz'da Biden yetkilileri için bir mantra haline gelen bir cümleyi tekrarlayarak, "Filistin halkıyla bu ortaklığı yeniden kuruyor ve inşa ediyoruz" dedi.
Price, "Politikamız, hem İsrailliler hem de Filistinliler için eşit güvenlik, güvenlik, refah ve en önemlisi saygınlık sağlamaya çalışan bir politikadır" dedi. Dedim.

Biden, görev süresi Haziran ayında Beyaz Saray'da sona eren İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Roma'da İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile bir araya geldi. Biden, Ağustos ayında Bennett'e Beyaz Saray'ı ziyaret etmesi için bir davetiye yayınladı, ancak bu ziyaret için bir tarih açıklanmadı.

Miller, "Bu, üç C dediğim şeyin bir politikasıdır" dedi. “Bir numara, farklılıkları dahil edin ki çatışma olmasın, halka açık pembe dizi olmasın. İkincisi, mümkün olduğunda işbirliği yapın ve üçüncüsü, inanılmaz derecede çekişmeli ve kışkırtıcı olabilecek sorunlardan kaçının.”