ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Biden konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Amerika Birleşik Devletleri Rusya'dan tüm doğalgaz petrol ihracatını yasaklıyoruz. Biz Putin'in savaşının finansmanının bir parçası olmayacağız. Putin'in saldırganlığına tek bir ses olarak yanıt vermek benim hedefimdi. 

Tüm NATO'yu tüm AB ile ortk adımlar atmamız önemliydi. ABD Avrupa ülkerinin tamamından daha fazla petrol üretiyor.  Attığımız bu adım Putin'e daha fazla acı getirecek ama ABD'ye de sıkıntı getirecek. Özgürlüğün bedeli olacak. Bu  kriz şunu gösterdi ki enerji bağımlılığından kurtulmalıyız. Tüm ortaklarımızla insani yardım ve silah yardımını sürdürüyoruz. Komşu ülkelere kaçma zorunda kalan Ukraynalılara yiyecek yardımını sürdürüyoruz. 

Petrol ve gaz şirketleri fiyatları aşırı artırmamalı. Tarihte görülmüş en kapsamlı ve sert yaptırımlarla Rus ekonomisine büyük bir yük getirmiş durumdayız. Rusya'nın merkez bankasının rublenin değerinin yüksek  tutmasındaki adımalrını da engelledik. Buna ek olarak Rusya'nın teknolojiye olan erişiminide engelledik. Biz küresel şirketlerden talep etmeden onlar Rusya'daki operasyonlarını durdurdu."
Hibya Haber Ajansı