Eski ABD Başkanı Donald Trump'a pandemide çok önemli bir noktaya ulaşması için yeterince itibar verip vermediğine dair sorularla karşı karşıya kalan Biden, bunun yerine sağlık uzmanları, aşı bölgesi gönüllüleri, ordu, eyalet ve yerel sağlık bakanlıklarından ve cepheden oluşan ekibinin altını çizdi. Herculean çabasının arkasında sağlık çalışanları. Sağlık uzmanlarının söylediği bir şey, her iki yönetime de ait: Agresif bir şekilde aşı geliştirdiği için Trump ve onu piyasaya sürdüğü için Biden. Ancak siyasi kaderi ülkeyi normale döndürmeye sıkı sıkıya bağlı kalan Biden, bu, yönetim ulaşılması daha zor olan nüfusları ve şüphecileri aşılamaya çalışırken yeni bir aşamaya girdikçe daha da zorlaşabilecek bir görev.

Biden, bu hafta görevdeki ilk 100 gününü Kongre'ye ortak bir hitap ederek kutlarken, yönetiminin yarım milyondan fazla Amerikalıyı öldüren ve milyonlarca kişiyi daha işsiz bırakan bir koronavirüs salgınının gidişatını nasıl değiştirdiğini anlatması bekleniyor. Bu başarının bir kısmı, tüm Amerikalı yetişkinlerin yarısından fazlasının en az bir COVID-19 aşısı yaptırdığı, son derece yüksek bir hızda işleyen bir aşı kampanyasıdır ve bu, geçen yaz virüs ülke çapında büyük hasarlar yaratırken akıl almaz görünen bir başarıdır. Ben LaBolt, "Nüfusa yeteri kadar aşı yaptırmak, ayrılmaz bir şekilde ekonominin nasıl yapılacağına bağlıdır. Bu yılki büyüme oranı ve çalışan insanların sayısı ve ücretleri, silahlarda kaç atış olduğu ile bağlantılı olacak" dedi. Beyaz Saray ve Başkan Barack Obama'nın kampanya danışmanı. "Başkanın başarısının büyük ölçüde aşı dağıtımının ne kadar etkili olduğuna bağlı olarak değerlendirileceğini ve şimdiye kadarki tüm göstergelerin beklentileri aştığını biliyorlar." Ancak Biden'in ilk 100 gününde aşının gelişimine ve dağıtımına bakıldığında, her iki yönetime de itibar etmenin daha incelikli olduğunu gösteriyor: Trump, Açılış Gününden önce rekor kıran aşı geliştirmeye yol açan yüksek riskli bir kumar oynasa da, Biden yönetimi ulusal bir resmi resmileştirdi. Bu strateji ülkenin sağlık sistemlerine ait yamalı bir aşılama oranının günde 3 milyondan fazla aşı oranını uygulamasına yardımcı oldu.

İddialı bir hedef mi yoksa güvenli bir taahhüt mü?

Göreve gelmesinden altı gün önce Biden, görevdeki ilk 100 gününde 100 milyon Amerikalıyı aşılamak gibi iddialı bir hedef olduğunu duyurdu. Göreve geldiği zaman öngörülen aşı malzemelerine ve hızına dayanarak, bu güvenli bir taahhüttü. Açılış Günü'nde klinikler ve toplu aşılama siteleri Amerikalıların kollarına 1 milyon el ateş etti. Johns Hopkins Üniversitesi Sağlık Güvenliği Merkezi'nde kıdemli bir akademisyen olan Dr. Amesh Adalja, bunun "fazla dağıtım yapmak için yetersiz bir tavır örneği" olduğunu söyledi. Biden daha sonra hedefini 100 günde 200 milyon atış olarak revize etti, bu ülkenin 92. gününde görevde olduğu bir hedef, Biden Çarşamba günü işletmeleri işçilere aşı olmak için ücretli izin vermeye çağırdı. Biden'ın COVID hakkında konuşması bekleniyor. Dozların sayısı, büyük ölçüde Trump yönetiminin Warp Hızı Operasyonu adı verilen hepsi bir arada aşı geliştirme stratejisi tarafından müzakere edilen sözleşmelere dayanıyordu. Salgının ilk günlerinde geliştirilen çaba, federal hükümet herhangi birinin işe yarayıp yaramayacağını bilmeden önce sekiz imalatçı ve altı aşı adayına anlaşmalar yaptı. Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı eski genel müdür yardımcısı Paul Mango'ya göre, geçen ilkbahar ve yazın başında Warp Speed ​​Operasyonu başkanı Moncef Slaoui, 114 aşı adayını başarı olasılığı en yüksek olan altıya düşürdü. 

Warp Speed Operasyonunun denetlenmesine yardım eden Mango, "Onlara bir cop verdik ve onunla koşuyorlar. Bundan hiç kimse Trump yönetiminin üyelerinden daha mutlu olamaz" dedi. "Bizi en çok sinirlendiren iddia 'sıfırdan başladık'." Beyaz Saray'daki ilk birkaç haftasında Biden yetkilileri, pandemiyle mücadelede "plansız" kaldıklarını kamuoyuna açıkladılar. Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Şubat ayında Axios'a, Trump'ın ulusal stratejisinin olmaması nedeniyle "birçok yönden sıfırdan başlıyoruz" dedi. Amerikada."ü

Ancak Beyaz Saray daha sonra bazı yetkililerin Trump'ın aşı geliştirmesini kabul etmesi ve diğerlerinin de dahil olan bilim adamlarını övmesi nedeniyle rotayı tersine çevirdi. Biden, Gıda ve İlaç İdaresi'nin Pfizer-BioNTech ve Moderna tarafından yapılan iki aşamalı aşıların acil durum yetkilendirmesinden yararlandı. Mango, "Pfizer ve Moderna ile yaptıkları tek şey, geçen yıl kurduğumuz sözleşmelerdeki seçenekleri kullanmaktı" dedi. "Tek yaptıkları kırmızı yeniden sıralama düğmesine basmaktı." Johnson & Johnson'ın tek doz aşısı olan üçüncü aşı, Şubat ayında FDA onayını aldı, ancak federal ilaç güvenliği düzenleyicileri bir milyon hastada 1'den daha azında bildirilen nadir bir pıhtılaşma biçimini araştırdıkça duraklatıldı. Cuma günü, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve FDA, ABD'nin Johnson & Johnson aşısını kullanmaya devam edeceğini söyledi. Adalja, "Warp Speed ​​Operasyonunun aşı geliştirme sürecinde etkili olduğu tartışılmaz" dedi. “Ön satın alma anlaşmalarının tüm süreci ve bu aşılar için daha güvenli veya etkili oldukları gösterilmeden önce bir pazar yaratma süreci, gerçekten de bizim sorumlu olduğumuz gerçeğidir.