Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden perşembe günü, federal kolluk kuvvetlerini koronavirüs salgını sırasında Asyalı Amerikalılara ve Pasifik Adalılara yönelik şiddetli saldırılardaki artışı ele almaya yönlendiren nefret suçu karşıtı yasayı imzaladı.
"Amerikalılar olarak bizi bir araya getirmesi gereken basit temel değerler ve inançlar var. Bunlardan biri nefrete karşı, ırkçılığa karşı bir arada duruyor." dedi.
Yeni yasa, Adalet Bakanlığı'nın Asya karşıtı nefret suçlarını gözden geçirmesini hızlandırmayı amaçlıyor ve bu çabayı denetlemek için departmanda bir yetkili belirliyor. Nefret suçuyla mücadele yasalarının uygulanması açısından daha da önemlisi, her türlü nefret suçu mağduru için raporlamayı kolaylaştıracak ve yerel ve eyalet yetkililerine eğitim verecektir.
Söz konusu tedbir, kongrenin her iki meclisinden de büyük oy çokluğuyla geçmişti. Senato'da 94'e 1, Temsilciler Meclisi'nde 364'e 62 oyla kabul edildi. Yeni yasa, ABD Adalet Bakanlığı'nı Asyalı Amerikalılara ve Pasifik Adalılara karşı işlenen şiddet suçlarının kovuşturulması konusuna odaklanmaya yönlendiriyor.
Biden, Kongre'deki Demokratları ve Cumhuriyetçileri yasayı çıkarmak için birlikte çalıştıkları için övdü.
"Washington'da bu tür iki partililiği çok uzun zamandır görmüyoruz. Bize demokrasimizin Amerikan halkı için işe yarayabileceğini ve teslim olabileceğini gösteriyorsunuz." dedi.