SİVİL DÜŞÜNCE - ÖZEL HABER

Ankara Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, 2017'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Referandumu sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2017 Anayasa Referandumu öncesinde AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan'ın ekibi tarafından arandığını söyleyen Kaplan, Beypazarı'ndaki iş adamları ve önde gelenleri ile bir toplantı tertip edilmesi yönünde talepte bulunduklarını açıkladı.

Tuncer Kaplan, Ali Babacan' ın talebi üzerine tertip edilen toplantının düzenlendiğini, toplantının basın ve medyaya kapalı olarak gerçekleştirildiğini kaydetti. Babacan'ın toplantıda "evet" oyu kullanılması yönünde bir çağrıda bulunmadığını belirten Kaplan şu ifadeleri kullandı:

"Ali Babacan Bey'in ekibinin bizden bir talebi oldu. "İlçede siyasî olmayan iş adamları ve duayenleribin dahil olduğu bir toplantı yapalım" denildi. Ben bir mana veremedim. Arkasından medya ve basın çağırılmaması ve ses kaydı alınmaması yönünde talebi oldu. Gizli bir toplantı yapıldı. Toplantıda ekonomi, dış politika, Savunma sanayi eleştirildi. Ülkenin savunmasını yerden yere vurdu. Avrupa bankalarına olan borçlardan bahsedildi. Biz bitmişiz, tükenmişiz... Toplantıdan sonra il başkanlığımıza konuyu ilettim. Babacan'ın toplantıda referandumla alakalı tek söz söylemediğini anlattım. Babacan'ın söylemlerinden "hayır" kampanyasına çalışmamız istendi 2 buçuk saatlik toplantıda "evet" oyu verilmesi talebini bırakın, hükümetimizin kötü bir durumda olduğunu söyledi. Toplantıda konuşulanları not ettim ve tutanak haline getirerek altına imzamı attım ve il başkanlığımıza gönderdim"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın adaylığı yönünde imza attığı halde Abdullah Gül'ün muhalefetin adayı olması konusunda görüşmelerde bulunduğunu açıklamak zorunda kalmıştı.