Kamu kurumu Bruxelles Formasyonu tarafından başlatılacak olan "Kendiniz veya Firmanız İçin Youtuber Olun" kursu, bireylere Youtube kanalı kurmak veya içerik oluşturmak için gerekli becerileri kazandıracak eğitimler verecek. Eğitim görüntü, ses, yayıncılık ve dijital pazarlama konularına odaklanacaktır.
Brüksel-Başkent Bölgesi İstihdam ve Mesleki Eğitim Bakanı Bernard Clerfayt kursla ilgili bilgi vererek, "Youtube gibi internet üzerindeki yeni medya ortamları bugün artık gereklilik. Tüketicilerin yüzde 70'i bir ürün veya hizmet hakkında bilgi almak için artık bu tür ortamlara başvuruyor. Bu yüksek oran da kursumuzun gerekliliğini ortaya koyuyor." dedi.

Kursu düzenleyen kamu kurumlarının yetkilileri, akademik ve teknik bilgilerin yanı sıra dijital pazarlama teknikleri gibi eğitimlerin de olduğunu söyledi. Bazıları yeni kurulan birçok şirketin, ilk etapta kursiyerleri kursiyer olarak kabul etmeye hazır olduğu belirtiliyor.
Çok sayıda takipçisi olan Belçikalı Youtuber gençleri kurslara davet edilecek, eğitim vermeleri ve deneyimlerini paylaşmaları istenecek. Kurslar 12 hafta sürecektir. Eğitimlerinin sonunda kursiyerler bir şirkette 8 haftalık staj yapacaklar.