Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Aleynik, Youtube üzerinden yayınlanan bir programda yaptığı açıklamada, "Nisan ayından bu yana göç konularında en azından bir iletişim, diyalog kanalı kurmaya ve istişarelerde bulunmaya yönelik ısrarlı girişimlerimiz yanıtsız kaldı, daha doğrusu resmi bir yanıt aldık, olumsuz oldu. Dolayısıyla bugün Avrupa Birliği'nin bu sorunları çözmeye yönelik herhangi bir çabasını görmüyoruz" diye konuştu.

Aleynik, "Bu sorun birlikte çözülmeli. Bugün elimizde çözüm için tek taraflı reçete yok" vurgusunu yaparak, "Bugün Avrupalı ortaklarımız tarafından (işbirliği için) böyle bir hazırlık görmüyoruz. Böyle bir diyaloğu başlatmaya bir parça ilgi olduğuna dair bazı sinyaller olmasına rağmen, şu ana kadar somut herhangi bir şey olmadı" dedi.

ABD'ye de tepki gösteren Aleynik,  "Bir kez daha ABD’den gelen olayların tek taraflı ve seçici bir değerlendirmeyle karşı karşıyayız. Bu, çifte standartların başka bir tezahürü ve Belarus-Polonya sınırındaki göçmen durumuna ‘ateşe körükle gitme’ girişimidir" dedi.