Türkiye'nin güney ve batı kesimi orman yangınlarıya savaşırken, kuzey kesimi ise sel ile mücadele ediyor.
Kastamon, Sinop, Bartın, Samsun illerinde boyu 4 metreyi bulan sel baskınları meydana geldi.
Ayancık ilçesindeki devlet hastanesini su basması sonucu personel ve hastalar tahliye edildi.

Kastamonu'da birçok cadde ve caddeyi bastı. Bozkurt İlçe Başkanı Yanık, afeti "İlçemizin yıkımını izliyoruz" sözleriyle anlattı. Felaketle ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, bazı bölgelerde su seviyesinin 4 metreye ulaştığını söyledi.
BARTIN
Bartın'ın Ulus ilçesi Akörensökülar köyündeki ahşap evin büyük bölümünün yıkılmasının ardından 80 yaşındaki kadın sel sularına karıştı. Kadının bulunması için çalışmalar devam ediyor.
SİNOP
Sinop'ta sağanak yağışın ardından kentte sel meydana geldi.
Yağışlar en çok Türkeli ve Ayancık ilçelerinde etkili oldu.
Ayancık Deresi'nin taşmasıyla birlikte yollar dereye dönüştü. Araçlar sürüklendi, köylerde çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı.
Ayancık Devlet Hastanesi'ni su bastı. Hastaların tahliyesi için çalışma başlatıldı.
Kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı tekneler ve 3 helikopter katıldı.

Selin taşıdığı odun parçaları Sinop kıyılarına kadar ulaştı. Ağaçlar denizin yüzeyini kapladı.
Sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı daireleri su bastı.
KASTAMONU
Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde, sel nedeniyle trafiğe kapatılan karayolunun yeniden açılması için çalışmalar sürüyor.
Şiddetli yağmurun ardından Azdavay ilçesi ile Kastamonu'yu birbirine bağlayan karayolunun Samancılar bölgesinde sel meydana geldi.
İçişleri Bakanı Soylu, şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve sel hakkında bilgi verdi. Kastamonu'ya gideceklerini söyleyen Azdavay ve Bozkurt, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bartın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ise Sinop'a gideceklerini söyledi.
"Şu anda müdahaleler, tahliyeler ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız ve ilgili arkadaşlarımızdan bazı yerlerde su seviyesinin 3-4 metreye ulaştığı ve vatandaşlarımızın çatıda sular altında kaldığı bilgisi geliyor. Burada da bazı hastaneler tahliye edildi” dedi.
Çevre illerden de bölgeye yardım ulaştırıldığını söyleyen Soylu, "Yine Jandarma Genel Komutanlığımız ve Genelkurmay Başkanlığımız tüm helikopterlerini bölgeye göndermeye çalışıyor. Hem hava hem de kara yoluyla tüm tahliye çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kayıp bir vatandaşımız var Bartın'dan sabah itibari ile aldığımız ilk bilgi, "Bunu bu bağlamda ifade etmek istiyorum. Duyulmamış yerler var. Vatandaşlarımıza bilgi aktarmaya çalışacağız” dedi.
Metrekareye 100 kilogramın üzerindeki yağışların afet sayıldığını söyleyen Soylu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın meteorolojiden edindiği bilgilere göre yağış miktarının 300 kilogramı geçtiğini ifade etti.