Fransa'nın güneyindeki Montpellier kentindeki bir ilçenin listesinin baş adayı Mahfoud Benali, Macron'un partisinin bir mühendis olan Sara Zemmahi'ye verdiği desteği çekmesiyle ilgili dün günü yaptığı açıklamada, "Açıkçası karardan dolayı acı çekiyorum." dedi.

Zemmahi, Haziranda gerçekleşmesi planlanan seçimlerden önce beyaz bir başörtüsüyle bir kampanya posterin afiş edildi. Benali, bir talk show programında yaptığı açıklamada, bir iş gezisinde olduğunu ve yorum yapmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Fransa, Müslümanların başörtüsü takmasını okullarda yasaklarken, kamusal alanda veya kampanya afişlerinde yasaklamadı ancak Macron'un LREM partisinin başkanı Stanislas Guerini Salı günü radyoda verdiği demeçte, yine de partinin afişteki dört kişiden biri olan Zemmahi'yi desteklemeyeceğini söyledi.Guerini, "Gösterişli dini işaretlerin, din ne olursa olsun posterlerde yeri olmadığını düşünüyoruz." dedi.

20 ve 27 Haziran yerel seçimlerinin afişi, "Farklı Ama Sizin İçin Birleşti" sloganı altında altında Zemmahi de dahil olmak üzere iki erkek ve iki kadını adayı gösteriyor. 


Ne Oldun?

Fransa'nın laik değerlerini güçlendirmek gerekçesiyle 18 yaşından küçük kızlar için geçerli olması hedeflenen 'ayrılıkçılık karşıtı' yasa tasarısı protestolarla karşılık buldu. 

Müslüman kızlar, #PasToucheAMonHijab kampanyası yapıyor. Kampanyaya, ABD'li bir milletvekili ve Olimpiyatlarda yarışırken başörtüsü takan ilk Amerikalı kadın İbtihaj Muhammed de destek verdi.