Çevre politikası yetkilileri, 9 Ağustos Pazartesi günü, Beijing’in temmuz ayında metreküp başına 16 mikrogram PM2,5 (havadaki zararlı partiküller) ortalaması ile yeni bir iyi kaliteli hava rekoru kırmış olduğunu açıkladı.
 
Belediye Ekoloji ve Çevre Dairesi; başkentin, mayıs ve haziran aylarındaki metreküp başına sırasıyla 20 mikrogram ve 18 mikrogramlık içeriklerden sonra bu kez temmuzda, üçüncü ay üst üste olmak üzere, daha da düşük bir PM2,5 yoğunluğu kaydederek bir rekora imza atmış olduğuna işaret etti.
 
Temmuz ayında PM10, kükürtdioksit ve azotdioksit aylık ortalama yoğunlukları metreküp başına sırasıyla 32 mikrogram, 2 mikrogram ve 14 mikrogram oldu. Bu değerler, söz konusu alanda kayıt tutulmaya başladığından beri saptanan en düşük aylık değerler.
 
Başkentte ocak - temmuz döneminin bütününde kaydedilen ortalama PM2,5 yoğunluğu ise metreküp başına 37 mikrogram olarak ölçüldü. Bu rakam da yine değerlerin kaydedilmeye başlamasından bu yana tarihin aynı dönem için en düşük değeri oluşturuyor. Beijing yöneticileri, ocak ayı ile temmuz ayı arası dönemde hava kirliliğini azaltmak için temiz enerjiyle çalışan araçların teşvik edilmesi ve dizelle çalışanların gözlem altında tutulması da dahil, bir dizi önlem benimsemişti. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı