Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'in görüşmesine kilitlenirken Bloomberg'de skandal açıklamalar yapıldı. American Bloomberg'de yayınlanan kabul edilemez haberde, "Batı, Türkiye'nin saldırganlığına toleransın bittiğini göstermeli" denildi.

Biden'ın cumhurbaşkanlığını devralmasının ardından liderler arasındaki ilk yüz yüze görüşme saat 18.00'de başlayacak.

Görüşmenin ardından Biden, saat 19.50'de CET'de kameralar önünde olacak ve bir basın toplantısı düzenleyecek.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg'in yayın kurulu da bugün internet sitesinde bir makale yayınladı. Yayın kurulu tarafından imzalanan yazıda Biden'a çağrı yapılırken "Biden Türkiye ile Gordian düğümünü kesmeli" başlığı kullanıldı.

Yazıda, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sonu gelmeyen suçlamalar yapılırken, alınan S-400'lerden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

"Türkiye uzun süredir Batı'yı terk etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkesini Batı'nın isteklerine aykırı olarak bir güç eksenine yaklaştırdı, bu ülkeler Çin, Rusya ve İran. Ülkenin seçilmiş lideri olarak burası onun ülkesi. Ancak Erdoğan aynı zamanda Batı'nın da lideridir. Ayrıca askeri ortaklığı ve ekonomik birliklere üyeliğiyle onu korumak istiyor. Erdoğan Türkiye'nin NATO üyesi kalmasını istiyor ama aynı zamanda birliğe zarar verebilecek silah sistemleri satın alıyor ve diğerlerini aşağılıyor. Üye devletler. Milyonlarca mülteci AB ile karşılıklı güven arayışı içinde Avrupa'ya getiriliyor... Bırakmakla tehdit ediyor." dedi.

Olaylara tek pencereden bakan, Türkiye'nin taleplerini ve ulusal çıkarlarını göz ardı eden Bloomberg, "Erdoğan'ın sabrı yok" diyecek kadar ileri gitti.

ABD Başkanı Donald Trump, "Batı, Türkiye'nin saldırganlığına toleransın sona erdiğini göstermeli. Bunun için en uygun ortam NATO, Erdoğan'ın zaten sabrı kalmadı. Erdoğan ve Biden bugün görüşecek. Erdoğan özellikle konuşmalarıyla dikkat çekti. Saldırgan sözler" Başkan Donald Trump saldırganlığı dile getirdi. Türkiye'den sıcak karşılandı. Ama şimdi Biden sorumluluk almalı ve Erdoğan'a Türkiye'nin her ikisine birden sahip olamayacağını açıklamalı."

Erdoğan'ın geçmişte ABD karşıtı açıklamalar yaptığı haberlerde belirtilirken, NATO'nun kurulması sırasında üye ülkelerin ihraç edilemeyeceğini hatırlattı. Ancak yazıda, "Türkiye'nin üye ülke olarak istenmediğini söylemenin farklı yolları var" yorumu yapılmış ve Türkiye'nin NATO üyeliği sorgulanmaya açılmıştır. Bloomberg, NATO'nun Türkiye topraklarındaki ayak izinin azaltılabileceğini yazarken, nükleer silahların ve diğer stratejik parçaların geri çekilmesinin mümkün olduğunu iddia etti.

Yazıda, "Büyük İskender'in kılıcını savurarak çözdüğü Gordian düğümü, günümüz Ankara'sına bir saat uzaklıkta. Türkiye'nin Batı ile bağlarını kesmesi çok daha açık bir taahhüt olur." dedi.