Ukrayna'da farklı kulüplerin alt yaş gruplarında forma giyen 155 futbolcu, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle ülkerinden ayrılarak Trabzon'a geldi.
Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamaya göre Kulüpler Birliği Vakfı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Başkan Yardımcıları Yalçın Orhan ve Zeyyat Kafkas’ın Trabzon Havalimanı’nda karşıladığı sporcular daha sonra Özkan Sümer Futbol Akademisi’ne yerleştirildi.
Sporcular, Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla akşam yemeği yedi.
Başkan Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamada, “Konuk sporcularımızın tamamına yakını savaşın en ağır geçtiği Mariupol ve Zaporijya bölgesinden geliyor. Artık ne evleri ne antrenman sahaları ne de kulüpleri var. Özellikle Ukrayna Kulüpler Birliği o bölgedeki sporcuları bize yönlendirdi. Hepsi 10-16 yaş grubu arasındalar. Temennimiz, bu sporcuların ülkelerindeki şartların bir an önce normale dönmesi ve ülkelerine dönebilmeleri." ifadelerini kullandı.
Genç oyuncuların kalmak istemeleri halinde kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "Hepsi çok gençler ve böyle bir travmanın içinden geliyorlar. Sonuçta herkesin vatanı, kendi toprağı ve kendi evi her zaman ilk gitmek isteyeceği yerdir. Biz yüzyıllardır zorda olan insanlara, zorda olan toplumlara kapılarını sonuna kadar açmış ve bu topraklarda onları misafir etmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bu topraklar böyle bir hassasiyete sahip, Türk milleti böyle bir millet.” şeklinde görüş belirtti.

Hibya Haber Ajansı