Dünyanın en büyük kimya ürünleri üreticisi şirketi olan Alman kökenli BASF, Çin’deki Jinshan tesisinde ürettiği ester (oksiasitten elde edilmiş bileşikler) bazlı sentetik yağların üretim kapasitesini iki katına çıkarmayı planlıyor. Kapasitesi artırılacak olan yağlar arasında soğutucular, otomobiller ve endüstri makineleri gibi bir dizi alanda uygulanan sentetik bileşimler bulunuyor. Kapasitenin büyüme sürecinin 2022 yılının ikinci yarısına kadar tamamen gerçekleştirilmiş olacak.
Üretim kapasitelerinde öngörülen büyüme, Asya-Pasifik bölgesinde yüksek performanslı yağlayıcıya dönük talep yükselişine yanıt getirme çabasından kaynaklanıyor. Aslında söz konusu kapasite artışı, bölgede tedarikçi olarak BASF Grubu’nun konumunu da pekiştirmiş olacak.

Nitekim Business Management Fuel and Lubricant Solutions Asia Pacific ile Performance Chemicals Greater China kuruluşlarının Başkan Yardımcısı Matthias Lang, ester bazlı sentetik yağın yükseltilmiş üretim kapasitesinin, özellikle Asya-Pasifik bölgesinde yer alan müşterilerine ek bir tedarik güvencesi sağlayacağı yolunda görüş belirtti.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı