Muson yağmurları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce mülteci, Cox's Bazar'daki mülteci kamplarında toprak kaymalarına ve su baskınlarına neden oldu.
Yetkililer, Salı günü en az altı Rohingya'nın öldüğünü ve muson yağmurlarının toprak kaymalarını ve engebeli yerleşim yerlerinde ani sel baskınlarını tetiklemesinin ardından Bangladeş'in güneydoğusundaki mülteci kamplarına binlerce kişinin yerleştirildiğini söyledi.

Mülteci komiseri Shah Rezwan Hayat, Balukhali kampındaki bir tepenin bir kısmının bambu ve branda gecekondularını ezdikten sonra üçü çocuk beş Rohingya'nın gömüldüğünü ve öldürüldüğünü söyledi.
AFP haber ajansına verdiği demeçte, "Günlerdir şiddetli yağışlar toprak kaymalarına neden oldu" dedi.

Yetkili, yakınlardaki Palong Khali mülteci kampındaki bir derede boğulduktan sonra başka bir Rohingya çocuğunun öldüğünü söyledi ve kamplardaki tüm akarsuların ani sel nedeniyle şiddetli olduğunu da sözlerine ekledi.

Rohingya mültecileri çoğunlukla sarp ve çıplak tepelere sarılmış bambu ve plastik örtülerden yapılmış kulübelerde yaşıyor ve sel yaşam koşullarını daha da kötüleştirdi.

Rohingya mültecisi Muhammed İsmail Reuters haber ajansına verdiği demeçte, "Musonlar ve toprak kaymaları durumumuzu daha da tehlikeli hale getiriyor."

 

(Dış Basın)