Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında hizmet verdiğini açıkladı. Koruyucu önleyici tedbirler, izleme-teşhis-tedavi-izolasyon döngüsü takibi ve bakım kapasitesini arttırmaya yönelik tedbirler kapsamında çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Başkan Selçuk, Bakanlığa bağlı kuruluşlarda eğitim, hijyen, malzeme temini, vardiya sistemi ve sosyal izolasyon kuruluşları oluşturma gibi uygulamalar ile salgın sürecini yakından takip ettiklerini söyledi.

"MEVCUT BAKIM KAPASİTESİNİ ARTIRARAK 2.130 EK YATAK KAPASİTESİ Sağladık" 

2.130 ek yatak kapasitesi sağladıklarını belirten Selçuk, Ekim ayı itibariyle; resmi ve özel engelsiz bakım merkezlerinde 28 binin üzerinde engelliye, huzurevlerinde de yaklaşık 25 bin yaşlı vatandaşa hizmet verdiklerini söyledi. 

Bakan Selçuk, “Hastanede yatarak tedavi gören engelli ve yaşlılarımızın hastane dönüşünde karantina süreçlerini tamamlamalarını sağlamak ve hastanede kaldığı süre içerisinde virüse maruz kaldıysa bakım kurumunda virüsün yayılımını engellemek için 89 Sosyal İzolasyon Merkezi oluşturduk. Bu merkezlerde bugüne kadar yaklaşık 2.400 engelli ve yaşlımıza hizmet verdik” dedi.