Bakan Çavuşoğlu, koronavirüs (covid-19) salgınıyla daha da artmaya başladığını belirterek, "Artık mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine döndürülmesi, gönderilmesi için uluslararası toplumdan daha iyi bir destek görmeye başladık. Bu işin ciddiyetini biraz anladılar" dedi.

Çavuşoğlu, Manavgat yangınından etkilenen çiftçilerle buluşarak sorunlarını dinledi. Bakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'nin Türkiye'ye geldiğine işaret ederek, "Artık mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine döndürülmesi, gönderilmesi için uluslararası toplumdan daha iyi bir destek görmeye başladık. Bu işin ciddiyetini biraz anladılar. Başta BM Mülteciler Yüksek Komiserliği olmak üzere, Suriye başta olmak üzere mültecilerin ülkelerine döndürülmesi için çalışmalarımız var" dedi.

Mültecilerin ülkelerine gönderilmelerine ilişkin toplumsal baskının farkında olduklarını belirten Çavuşoğlu, "Kovid-19 ile beraber bu sorun daha da artmaya başladı. Değişik ülkelerdeki gelişmeler ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle de hareketlilik görüyoruz. Bu küresel bir sorunsa uluslararası toplum olarak hep birlikte bu sorunu çözmek için çalışmalıyız. Türkiye'de bu işin bir sorun olduğunu görüyoruz, toplumda bir rahatsızlık da var." ifadelerini kullandı.