Bahçel'in açıklamalarının öne çıkan noktaları şöyle:
Bilek güreşinde tahakküm ve tahakküm mücadelelerinin ön safındayız. Sıcak veya soğuk çatışma veya gerilim dinamiklerinin ağırlık merkezindeyiz.
Dünyanın gözleri üzerimizde. Medeniyetlerin kesişme noktasında doğu-batı yolunda olmanın dezavantajlarını ve avantajlarını görmemiz gerekiyor. Her zaman büyük resme odaklanmalıyız.
Maşayı değil, onları tutan ve tutan elleri görmeliyiz.
MHP olarak milliyetçilik, hukuk ve demokrasi ilkelerini, hayatın akışını ve olayların akışkanlığını okumalıyız. Tutarlı olmak istiyorsak, etik değerlendirmeleri takip edeceksek, başka seçeneğimiz olmadığını bilmeliyiz. Türkiye'yi yakından takip eden ve onu karanlık operasyonlar için hedef ülke yapmak için ellerini ovuşturanlara taviz veremeyiz.

"HEDEF BİZİM TÜRKİYE"

Bunalmış veya aldatılmış hissetmeden, daha sakin ve sağduyulu olmalıyız.
Türkiye etrafındaki sinsi ve sisli kuşatma genişliyor. Asıl mesele, gündemi meşgul eden iddia ve suçlamaların savunucularından daha fazlasıdır. Yerli ve yabancı salgınlar, taciz ve yıkımlarını hızlandırdı. Herkesi uyarıyorum, hedefimiz Türkiye. Hedef, ulusal birlik ve barış ortamımızdır. Bu iğrenç durakta politika müteahhitleri, medya araştırmacıları, suçlular ve terör örgütleri var ve bu apaçık ortada.
Türkiye'nin gölgesi altına girip siyasi ve yasal bir çözülme yaşaması için çok az rekabet var.
Amaç Türkiye'nin itibarına zarar vermektir. Devlete ve hükümete karşı toplumsal direniş sebebi yaratmak ve devlet ile millet arasındaki güven bağlarını kırmaktır.

"İÇİŞLERİ BAKANI YALNIZ DEĞİL"

İhtiyatla söylüyorum ki İçişleri Bakanı'na hiç kimse tasma koyamaz. TSK'nın şerefli komuta kuruluna kimse karşı çıkamayacak.
TSK ve İçişleri Bakanı'nın yalnız olmadığını ifade ediyorum. Konu, devletimizin onuru ve bekasıdır. Herkes yerini bilmeli.
Herkes söylediklerine dikkat etmekle yükümlüdür. Video ile Türkiye'nin gündemi rehin alınamaz. İftira ile ele geçirilemez.
Sayın Binali Yıldırım'ı oğluyla birlikte cezaevinde bırakmak bir görevdir.
Bu konuda tarafsız kalmak, eskiden Türkiye demek olan çevreleri desteklemek demektir.