BAE'nin BM Büyükelçisi Lana Nusseibeh, İran destekli milislerin Hudeyde limanını silah depolamak ve deniz yollarına saldırmak için kullanmasını ve "seyir güvenliğini ve bölge ülkelerini tehdit etmesini" kınadı. BM'den limanı izlemesini ve savaş için kullanılmasını önlemesini istedi.

Nusseibeh, uluslararası toplumu daha fazla yaptırım uygulayarak, fonlarını keserek ve 2015'te BM Güvenlik Konseyi tarafından uygulanan silah ambargosunu sıkı bir şekilde uygulayarak Husilerle "daha sert ve daha gerçekçi" bir şekilde mücadele etmeye çağırdı. Husiler, 'aşırılıkçı ideoloji ve gerçek niyetler'. Ayrıca onları terör örgütü olarak etiketlemeye çağırdı.

Nusseibeh, uluslararası kınamaya rağmen, BAE ve Suudi Arabistan'a yönelik Husi saldırılarının devam ettiğini ve "benzeri görülmemiş seviyelere" ulaştığını söyledi.

Nusseibeh, Yemen'deki insani ve ekonomik durumun devam eden kötüleşmesinden duyduğu derin endişeyi dile getirdi ve Husilerin yardım görevlilerine yönelik saldırılarını ve milislerin uluslararası yardımı manipüle edip engellemesini kınadı.

Dış Basın