Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Beijing Kış Olimpiyatları’nın şu ana kadar çok başarılı geçtiğini söyledi.

Bach, bugün düzenlenen basın toplantısında, sporcuların çok neşeli olduklarını, spor tesisleri, olimpiyat köyleri ve ilgili hizmetlerin yanı sıra, salgına karşı uygulanan kapalı döngü sisteminden de büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kış olimpiyatları yoğun ilgi çekti

Bach, “Beijing Kış Olimpiyatları’nda birçok rekor kırıldı. Çevrimiçi yarışları izleyenlerin sayısı çok büyük. Gençler, çevrimiçi platformlar üzerinden kış olimpiyatlarına yoğun ilgi gösterdi. Bu, çok büyük bir başarı. Çin’de şu an 300 milyondan fazla kişinin kış sporlarına katılması da, insanların kış olimpiyatlarına merakını gösteriyor.” dedi.

Kapalı döngü sistemi çok başarılı

Beijing Kış Olimpiyatları’nda uygulanan kapalı döngü yönetim sisteminin çok başarılı olduğunu söyleyen ve enfeksiyon riskinin sadece yüzde 0,01 olduğunu dile getiren Bach, “burası dünyada en güvenli yerlerden biri.” ifadesini kullandı.

Bach, “Beijing Kış Olimpiyatları bütün dünyaya şu mesajı verdi: Bütün insanların dayanışma içinde olması ve herkesin katkıda bulunması halinde, büyük spor organizasyonları başarılı olabilir.” dedi.

İleri teknolojiler sürpriz verdi

Beijing Kış Olimpiyatları’nda kullanılan teknolojilere değinen Bach, özellikle Çin Medya Grubu’nun kullandığı çeşitli ileri teknolojilerin kendisini şaşırttığını dile getirdi.

Bach, “Beijing Kış Olimpiyatları’nda birçok alanda, özellikle yayın ve iletişim teknolojisi alanında atılım kaydedildi.” dedi.

Bach, bu teknolojilerin gelecekteki yarışlar için sağlam temel attığına, Çin’deki teknolojilerin gelecekteki olimpiyat yarışlarına daha büyük katkılarda bulunacağına inandığını söyledi.

Çin’in başarısının bu kış olimpiyatlarında daha da arttığını anımsatan Bach, şu an Çin’de ülke genelinde 2 bini aşkın buz pateni pisti bulunduğunu, Beijing Kış Olimpiyatları’nın mutlaka daha fazla miras bırakacağını ifade etti.

Bach, “Şu an bazı örgüt ve kuruluşlar, Çin’le gelecekte diğer yarışları düzenleme imkanını görüşmektedir. Dünya kupaları dahi çeşitli yarışlar Beijing Kış Olimpiyatları için inşa edilen spor tesislerinde yapılabilir.” dedi.


Hibya Haber Ajansı