Levent Hyatt Centric Hotel'de gerçekleşen toplantı öncelikle Azerbaycan'ın ve Türkiye'nin toprak uğrunda canlarını feda eden Vatan evlatlarının anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından Azerbaycan'ın Milli Marşı ve Türkiye'nin İstiklal Marşı okundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul başkonsolosluğu konsolosu Zaur Allahverdizade Azerbaycan ve Türkiye'nin tarih boyunca mevcut olan Ulusal lider Haydar Aliyev'in söylediği gibi "Bir millet iki devlet" vecizesine dayanan ilişkilerinin gün geçtikçe daha da geliştiğini dile getirdi.
Allahverdizade Zafer Medya Madalyalarının takdiminin önemine değinerek Türkiye'den sıcak temas noktalarında görev yapan gazetecilerin yaptıkları fedakarlıkları Azerbaycan halkının asla unutmayacağının altını çizdi.
Toplumsal Siyasal Uluslararası Araştırmalar Merkezi genel başkanı sayın Samir Adıgüzelli Zafer Medya Madalyalarının tesis etmelerinin önemine değinerek bu madalyalardan takdiminden önce geçtiğimiz sene Mart ayında İstanbul'da 44 günlük Savaş süresinde sıcak noktalarda görev yapan gazetecilerle Bir araya geldiklerini hatırlattı.
Adıgüzelli Türkiye'den gelip Karabağ savaşı sırasında o bölgede görev yapan gazetecilerin Azerbaycan'ın hak sesini dünya kamuoyuna ulaştırılması adına yaptıklarının ülkesinde asla unutulmadığını dile getirdi ve bu gün bu salonda Zafer Medya Madalyalarını değerli gazetecilere takdim etmekten onur duyduğunu belirtti.
Daha sonra Zafer Medya Madalyalarının takdimi programı başladı.
Programın sonunda katılımcılarla beraber hatıra fotoğrafı çekildi.