Saadet Partisi Parti Sözcüsü Birol Aydın, şu söleri kullandı:

"İktidardan İkizdere Darbesi!

Saadet Partisi olarak, tüm imkanlarımızla İkizdere halkının yanındayız.  Öncelikle, hukuki süreci takip etmek için hukukçularımızı görevlendirdiğimizin bilinmesini isteriz.

Kamuoyunun malumu olduğu üzere; Rize Valiliği, İkizdere’de eylem ve basın açıklaması yapılmasını 15 gün süreyle yasakladı. 

3-5 şirketin rantı uğruna, kendi topraklarına sahip çıkan vatandaşlarına karşı bir nevi "OHAL" ilan eden bir iktidarla karşı karşıyayız!

Alınan bu karar, en az İkizdere'de yaşanan doğa katliamı kadar can yakıcıdır. Bu karar, bize adeta 12 Eylül İhtilal günlerini hatırlatmış, Türkiye’nin tarihinde kalması gereken yasakçı ve baskıcı zihniyetin bugün tüm şiddeti ile devam etmekte olduğunu bir kere daha göstermiştir. 

Talana, yağmaya ve doğa katliamına dur demenin baskı altına alındığı bir ülkede; gençlerimizin, çocuklarımızın ve hepimizin geleceği tehdit altındadır.

2021 Türkiye’sinin, 'tam hukuk', 'tam adalet' ve 'tam özgürlük' ikliminin tesis edildiği bir ülke olarak anılması gerekirken; kendi toprağını korumaya çalışan insanlarına böylesine bir zulmü reva gören ülke olarak anılması çok acı vericidir.

İkizdere'nin su şırıltısını değil, para sayma makinesinin çıkardığı sesi tercih edenlere bir kez daha sesleniyoruz;
İkizdere halkının kararlılığı karşısında hiçbir yasağın hükmü yoktur!
Kuşların cıvıltısı, iş makinelerinin gürültüsünü eninde sonunda bastıracaktır!

Kararlıyız; ciğerlerimize çektiğimiz temiz havamıza, gölgesinde serinlediğimiz ağaçlarımıza, bu güzelim memleketin suyuna, toğrağına ve geleceğine hep birlikte sahip çıkacağız!
Sonuna kadar takipçisi olacağız!"