Avustralya, Hindistan'dan dönüş seyahatini geçici olarak yasadışı ilan etti.

Karardan sonra, Hindistan'dan eve dönen Avustralya vatandaşları, bağışçının geziyi geçici olarak yasaklamasının ardından beş yıla kadar hapis ve para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Açık bir yazılı açıklama ile Avustralya Sağlık Bakanlığı; Yolcu, kalkıştan sonraki 14 gün içinde Hindistan'da bulunuyorsa, Hükümet Hindistan'dan Avustralya topraklarına giren yolculara geçici bir durdurma uygulayacaktır. Duraklama, 3 Mayıs 2021 Pazartesi, 12.01'de su kabına girecek.

DÖNENE HAPİS CEZASI

Bakanlık, cezaya uyulmaması halinde 5 yıla kadar hapis ve / veya para cezası verileceğini bildirdi.

Yolcunun Pazartesi gününden itibaren hareket etmesini takip eden 14 gün içinde teslimat limitleri dahilinde dağıtılacaktır. Yeni karara uyulmaması, beş yıl hapis cezasına, 66.000 Avustralya emri para cezasına (37.000 £) veya her ikisine birden neden olabilir. Sağlık bakanlığı, kararın 15 Mayıs'ta gözden geçirileceğini söyledi.

“Hükümet bu kararları hafife almıyor. Bununla birlikte, Avustralya halk sağlığı ve karantina bütünlüğünün bütünlüğünü ve karantina tesislerindeki COVID-19 vakalarının sayısını yönetilebilir bir düzeye indirmek kritik öneme sahiptir. Hindistan, geçen hafta her gün 300.000'den fazla yeni COVID-19 vakası bildirdi. Hindistan'daki toplam vaka sayısı şu anda 19 milyona yakın ve 200 binden fazla insan öldü ”.

Avustralya medyası, bakanlığın kararını "Avustralyalıları ilk kez menşe ülkelerine geri döndürmek suçtur" şeklinde yorumladı.