“GERİDE KALANLAR”

“ Asya borsaları geriledi”

Rusya’nın Ukrayna’daki bir nükleer güç tesisine saldırmasının gündemde olduğu süreçte Asya borsaları ABD endeks vadelileri ile birlikte gerileme eğilimi gösterdi. Asya tarafında Japonya ve Hong Kong endeksleri 2,5% üzerinde değer kaybetti. ABD vadelilerinde ise üç büyük endeksin kayıpları 1%’e yaklaştı.

ABD 10 yıllık tahvil faizi 1,782% bölgesinde hareket ediyor. Dolar riskten kaçışla birlikte değer kazanmayı sürdürdü. Dolar endeksindeki yükselişe karşın altın da benzer nedenlerle kademeli şekilde toparlanmaya çalışıyor.

Ukrayna’nın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’na yaptığı açıklamaya göre nükleer santraldeki yangından hassas ekipmanların etkilenmediği ve radyasyon seviyelerinde değişim görülmediği belirtildi.

Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen ikinci görüşme de sona erdi. Taraflar üçüncü kez görüşme yönünde anlaştılar.

“ÖNE ÇIKANLAR”

- Kritik istihdam verileri

Haftanın son işlem gününde ABD’nin Şubat ayına ilişkin istihdam verileri takip edilecek. Tarım dışı istihdamın 400 bin civarında artış yaşamış olması bekleniyor. Ocak ayında artış 467 bin olarak açıklanmıştı.

Aynı dönemde ortalama saatlik kazançların Ocak ayına göre 0,5% artmış olması bekleniyor. Ocak ayında bir önceki aya göre artış 0,7% olmuştu. Ancak enflasyonu etkileyen bu gösterge ivme kaybediyor gibi görünse de yıllık bazdaki artışın 5,7%’den 5,8%’e yükselmesi bekleniyor.

İşsizlik oranının aynı dönemde 4%’ten 3,9%’a düşmesi bekleniyor.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı