New York Başsavcısı Letitia James, eyaletin opioid ilaç üreticisi Johnson & Johnson (J&J) aleyhine açtığı davada şirketle 230 milyon dolarlık anlaşmaya varıldığını duyurdu.
Başsavcılık'ın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, J&J'nin ürettiği opioid madde içeren ilaçların insanlarda bağımlılık yapmasına ve ölümcül sonuçlara yol açmasına rağmen açılan davada şirketin 230 milyon dolar ceza ödemeyi kabul ettiği belirtildi. 2019 yılında bu konuda kullanıcılara yeterli bilgi vermediği için.
James, "Opioid salgını New York eyaletinde ve ülkenin geri kalanında sayısız insanı mahvetti ve milyonlarca insanı tehlikeli ve ölümcül opioidlere bağımlı hale getirdi." Dedi. açıklamasını yaptı.
Açıklamada, J&J'nin New York başta olmak üzere tüm Amerika'da opioid satışına son vereceği belirtildi. , bu fon gelecekteki yıkımı önlemek için kullanılacak." değerlendirme yapıldı.
Başsavcı James'in opioid üreten diğer sektör şirketlerine karşı açtığı davaların devam ettiği kaydedildi.
J&J'nin 1 Haziran'da bebek pudrasında kansere neden olan madde 'asbest'i kasıtlı olarak kullandığı için 2,1 milyar dolarlık para cezası temyiz mahkemesi tarafından onaylandı.
ABD'de yeni tip Kovid-19 aşısına onay veren ilaç firmaları arasında Pfizer ve Moderna ile J&J yer alıyor.