El Arabiya'nın haberine göre Arap Birliği'nin Kahire'deki oturumunun oturum aralarında bir araya gelen dört ülkenin bakanları, Tahran'ın küresel güvenlik ve istikrarı tehdit eden istikrarsızlaştırıcı politikalarının durdurulmasını da görüştüler.

Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan'ın başkanlık ettiği toplantıda, İran'ın bölgeye müdahale etmesini önlemek için ortak koordinasyonun güçlendirilmesi ve Yemen'deki Husi milisleri ve diğer terörist gruplara fon sağlanması da tartışıldı.

BM atom gözlemcisi Salı günü İran'ı geçmiş faaliyetlerle ilgili bir soruşturmayı engellemek ve önemli izleme çabalarını tehlikeye atmakla eleştirdi.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı üye ülkelere sunduğu raporlarda, iki kilit alanda ilerleme kaydedilmediğini söyledi: birkaç eski, bildirilmemiş bölgede bulunan uranyum izlerinin ifşa edilmesi ve ajansın devam edebilmesi için bazı izleme ekipmanlarına acil erişim sağlanması. monitör. . İran'ın nükleer programının bir parçası.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İran'ın Biden yönetiminin canlandırmak istediği 2015 nükleer anlaşmasına geri dönmesi için zamanın tükenmekte olduğu konusunda uyardı.
Ağustos ayında göreve başladıktan sonra İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi, durdurulan anlaşmayı yeniden canlandırmayı amaçlayan müzakerelerin iki ila üç ay sürmesinin olası olmadığını söyledi.
Eski Başkan Donald Trump, Washington'u, İran'ın yaptırımların hafifletilmesi karşılığında nükleer faaliyetlerini durdurmayı kabul ettiği 2015 anlaşmasından çekmişti. Tahran, ABD'nin yaptırımların geri çekilmesine ve yeniden uygulanmasına bu kısıtlamaların çoğunu ihlal ederek yanıt verdi.

Prens Faysal, Ürdünlü ve Filistinli mevkidaşlarıyla da ayrı ayrı görüştü.


Krallığın dışişleri bakanı, toplantılar sırasında en son gelişmeleri ve ilişkileri güçlendirmenin yollarını tartıştı.

 

(Çeviri Haber)