Arap koalisyonu savaş uçakları, Marib'deki savaş alanlarına ulaşmadan önce Husi askeri takviyelerini hedef aldı ve hükümet birliklerinin saldırıyı püskürtmesine yardımcı oldu.

Marib'in batısındaki savunmaları kıramayan Husiler, eyaletin Shabwa ve Al-Bayda ile güney sınırları boyunca yeni cepheler açarak Al-Abedia, Bayhan ve Ouselan'daki birliklere saldırdı.


Saldırılar ordunun Shabwa, Abyan, Marib ve Al-Bayda'ya yeni birlikler ve askeri teçhizat göndermesine neden oldu. Yerel kabileler de savaşçılar gönderdi ve dört ilde Husi baskınlarını geri püskürtme sözü verdi.

Yerel yetkililer, Husilerin kasaba ve köylere yönelik saldırılarını yoğunlaştırması nedeniyle binlerce kişinin ildeki evlerinden ve yer değiştirme kamplarından kaçmak zorunda kaldığını söyledi. Ağır barınma, yiyecek ve su sıkıntısı çeken aileler Marib şehrine sığındı. Şehir, kendi eyaletlerinde çatışma ve Husi baskısından kaçan 2 milyondan fazla kişiye ev sahipliği yapıyor.


Kuzey Hac eyaletinin Medi kasabasında bir Husi füze saldırısı gecesi beş kişi öldü ve en az 17 kişi yaralandı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abed Rabbo Mansur Hadi, İran'ı savaşı körüklediği ve Husileri bölgedeki "zararlı" yayılmacı emellerini sürdürmek için bir araç olarak kullandığı için kınadı.

Hafta sonu devrimlerinin yıldönümünde Yemenlilerle konuşan Hadi, onları farklılıklarını unutmaya ve "tam İran yardakçıları" olarak nitelendirdiği Husileri yenmek için bir araya gelmeye çağırdı.

(Çeviri Haber-Dış Baısn)