Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Antalya Diplomasi Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Kuleba, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben elimden gelenin en iyisini yaptım. Diplomatik biz çözüm bulmaya çalıştım.
Havadan bombalamalar gerçekleşiyor. Ben buraya insani bir amaçla geldim. Bu toplantıdaki amacımız insani koridorları düzenlemek. Bu alandan kaçmak isteyen siviller var. Lavrov buna bir taahhüt vermedi fakat ilgililerle bu konuyu konuşacağını dile getirdi. 24 saatlik ateşkes en önemli konulardan biri fakat bu konuyla ilgili ilerleme kadetmedik. Aslında çabalarımıza devam etmeye karar verdik. Tekrardan buluşmaya ben niyetliyim eğer önemli bir tartışma ortamı olacaksa bir araya gelmek isterim. Barış konularının konuşulması gerekiyor.  Tahliyeler konusunda Lavrov taahhüt vermedi.

Görüşmeklerimiz oldu Sayın Lavrov ve ben Çavuloğlu'nun katkılarıyla bu toplantıya katıldık. Gayet profesyonel bir tavır takıntı, iki tarafı bir araya getirdi.  24 saatlik ateşkesi masaya yatırdık. Bunun için buraya geldim. Lavrov'da bu konuda kendisinin müzakerelere katılacağını söyledi. Bir çok insan bombalardan etkileniyor. Büyük kayıplar yaşanıyor. Umarım böyle bir insani koridoru sağlayabilirler. Lavrov'un talepleri teslimiyet listesi gibi. Ukrayna'nın nükleer silah yapmaya çalışması yalan."
Hibya Haber Ajansı