İçişleri Bakanlığı, sıkça sorulan soruları yanıtladığı bilgileri kamuoyu ile paylaştır. 

Buna göre,

SEYAHAT İÇİN İZİN BELGESİ ŞARTI

29 Nisan'da saat 19.00'dan itibaren her türlü vasıtayla yapılacak şehirlerarası yolculuklar, zorunlu hallerin olması durumunda izin alınması şartıyla yapılabilecek. Kişinin muafiyet nedenine bağlı olmak kaydiyle zaman ve güzergah sınırlaması uygulanarak kısıtlamadan muaf kişiler de izne tabi olacak. Kapanma kararından önce satın alınan bilerlerin kısıtlamanın başlamasından itibaren zorunlu ahllerin olup olmadığına bakılarak seyahat izni verilecek. Kapanma kararından önce alınan biletlerle 29 Nisan günü saat 24.00'e kadar (19.00-24.00 arasına yönelik istisna getirilecek şekilde) otobüs seyahatleri için izin begesi istenmeyecek.

KISITLAMA KARARLARI YURTDIŞI SEYAHATE TABİ OLMAYACAK

Yurt dışı yolculuk yapacak olanlarla ilgili herhangi bir kısıtlama ya da sınırlandırma bulunmuyor.

YABANCILARA KOLAYLIK

İl göç idaresi müdürlüklerinden ikamet izni randevusu bulunan yabancılar, ikamet arasındaki güzergahla sınırlı olacak.

VAKIF VE DERNEKLER YARDIM FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

Vakıf ve derneklerle Vefa Sosyal Destek Grupları koordinesinde yapılan yardım faaliyetleri Ramazan ayı boyunca devam edebilecek. Faaliyetlerini valilik ve kaymakamlıklara bildiren vakıf ve dernekler çalışmalarını yapabilecekler.  

ANNELER GÜNÜ'NDE ÇİÇEKÇİLER AÇIK OLACAK

Anneler Günü'nde saat 10.00 ila 17.00 saatleri arasında çiçekçiler açık olacak.

SGK PRİM BORCUNU ÖDEYECEKLER KISITLAMADAN MUAF

SGK prim borçluları 2'nci taksit ödemelerini durumlarını belgelemek ve SGK müdürlüğü güzergahında kalmak şartıyla sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulacak.