Öğrenciler için yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile uzaktan eğitime erişemeyen binlerce dezavantajlı çocuğa tablet bilgisayar dağıtan Mersinli şair, yazar ve aktivist Sait Dervişoğlu, bu kez Anadolu kültürünü genç kuşağa sevdirmek ve onları unutturmamak amacıyla Aşık Seyrani, Dadaloğlu ve Karacaoğlan başta olmak üzere birçok halk ozanının belgeselini çekecek.  

Dervişoğlu, kendi ağzından okuduğu Develi’li Aşık Seyrani’ye ait "Ben Bu Aşkın Çilesini” türküsünün klip çekimini yaptı. 3 dakika 10 saniyeden oluşan klip şimdiden Dervişoğlu’nun spotify, instagram, tweeter, facebook,  ve youtube sosyal medya hesaplarından on binlerce kişi tarafından izlendi. Dervişoğlu her bölümde tanıtımını yaptığı ozanın o yöreye ait bir türküsünü kendi yorumuyla seslendirecek.  

“Dervişin Yolu” ismini verdiği belgeseli ile isimleri unutulmaya yüz tutmuş halk ozanlarını gençlere tanıtmak için Anadolu’yu çok yakında dolaşacak olan Dervişoğlu şöyle konuştu: “Bu belgeseldeki asıl amacımız Z kuşağımıza Anadolu’yu ve en büyük zenginliğimiz olan özümüzü unutturmamak. “Dervişin Yolu” ile Anadolu'nun ücra köşelerinde halk ozanlarımıza ait sözün/şiirin dört duvar arasında kalmamasını sağlamak ve genç kuşağımıza Anadolu’yu ve türküleri sevdirmek, özünü unutturmamak için yola çıkıyoruz. İlk bölüme Develi’de Aşık Seyrani’yi anlatarak başlayacağız. Hedefimiz Âşık Seyrani gibi "gerçeği" söyleyen halk ozanlarımıza hak ettiği değeri ve yeri vermek, onları unutmamak, unutturmamak, memleketimizi türküler dolusu tanımak ve özümsemektir. Genç kuşaklarla Anadolu türkülerini yeniden buluşturmak için yola çıkıyoruz…” 

KLİBİN LİNKİ: https://www.youtube.com/watch? v=CIKWOhD5jf4&list= RDCIKWOhD5jf4&start_radio=1