ABD kapsamlı yeşil enerji ve emisyon önlemleri almaya yakın.
Amerika Birleşik Devletleri ilk kez, 2035 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yarıya indirme taahhüdünü yerine getirmek için bir dizi yeni enerji politikası benimsemeye hazırlanıyor ve bu da Amerika Birleşik Devletleri'ni Çin'den sonra dünyanın en kötü ikinci kirleticisi haline getiriyor.

Salı günü ABD Kongresi'nde bekleyen bir dizi önlem ve Biden yönetiminin yeni direktifleri ile ABD ekonomisi, fosil yakıtlardan kaynaklanan karbon kirliliğini azaltarak elektrikli araçlara, güneşe ve rüzgara geniş bir geçiş başlatacak.
İklim değişikliği konusunda hükümetlerle birlikte çalışmaya adanmış küresel bir araştırma kuruluşu olan Dünya Kaynakları Enstitüsü'nün ABD direktörü Dan Lashof, "Doğru yönde ilerliyoruz. Asıl soru, yeterince hızlı hareket edebilir miyiz," dedi.

BM'nin Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli, 9 Ağustos'ta, küresel ısınmanın önceden anlaşıldığından daha hızlı gerçekleştiği ve küresel sıcaklık artışını 2C'nin (3,6F) altında tutmak için dünya çapında emisyonlarda ciddi kesintiler yapılması gerektiği sonucuna varan korkunç bir rapor yayınladı. insanlık için sonuçları.

Ocak ayında göreve başlamasından bu yana Başkan Joe Biden, selefi Donald Trump tarafından terk edilen Paris iklim anlaşmasına yeniden katıldı ve ABD'nin sera gazı emisyonlarını yüzde 50 azaltma sözü verdi.

El Cezire

(Çeviri Haber)