Altın dünkü seansı yatayda bir kapanış yapmasına rağmen, görece dalgalı denecek bir seansı geride bıraktı. 1989 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, gün içinde alımlarla 2003 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak seansın en yüksek seviyesini kaydetti. Günün kritik veri akışı ABD’de açıklanan büyüme verisi oldu. Birinci çeyrekte ABD ekonomisi yüzde 1,9 büyüme beklentisine karşın, yüzde 1,1 açıklanarak beklentilerin altında kalmış oldu. Altının bu veriye öncelikli tepkisi satıcılı olurken, 1974 dolar/onsla seansın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. Ancak seans sonuna doğru toparlanma yaşayarak 1987 dolar/onstan günü tamamladı ve 2 dolar/onsta olsa hanesine kayıp yazmış oldu.

Gümüş dünkü seansta altından ayrışarak yeşilde bir günü tamamlayarak iki seansın ardından kazanç elde etmiş oldu. 24,88 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, ABD’deki resesyon kaygılarıyla 24,51 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi. Ancak sonrasında gelen tepki alımlarıyla güç bulan beyaz maden günü 24,93 dolar/onstan yüzde 0,2 kazancı hanesine yazmış oldu.

Platin de günü kayıpla yaşayan bir kıymetli maden olurken, 1100 dolar/onsun altında kalmaya devam etti. 1088 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1084 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,5 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum seansın en çok değer kaybeden kıymetli madeni olarak öne çıktığı bir günü geride bıraktı. 1492 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1480 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,3 kaybı hanesine yazmış oldu .

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı