Altının 1800 dolar/onsun üzerinde kalma serüveni uzun sürmezken, dünkü seansta yenide 1800 dolar/onsun altına geri döndü. 1804 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, seans boyu aşağı yönlü hareketini takip ettik. 1790 dolar/ons seviyesine kadar çekilen sarı maden, günün en düşüğünü bu seviyeden kaydetmiş oldu. Günün kapanışını ise 1793 dolar/onstan yapan sarı maden, günlük bazda yüzde 0,6 kayıpla seansı tamamlamış oldu.

 

Gümüş ise altına kıyasla sakin bir günü geride bırakırken, kayıpları kıyasla daha güçlü kalmış oldu. 23,85 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayan beyaz maden yüzde 0,07 gibi bir kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Platin aşağı yönlü seyrine dünkü seansta da devam ettirirken, 926 dolar/onsla günün en düşük seviyesini kaydetti. Ancak gün sonuna doğru toparlanma çabasında olan platin, seansı artıda kapatmayı başardı ve 949 dolar/onstan yüzde 0,6 kazançla günü tamamladı.

 

Paladyum yedi günlük kaybının ardından, dünkü seansı yeşilde kapatmaya başardı. 1976 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2009 dolar/onstan seansı tamamladı ve yüzde 1,7 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının üzerinde 1,00 usd/onsla gerçekleşmeye devam ederken, hacim açısından düşük işlemler gerçekleşmeye devam etti. Toplamda 683 kg altın, 962 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

 

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı