Altın üç günlük kayıp serisine son vererek kazançlı bir günü geride bıraktığı bir seansı yaşadı. İstanbul görüşmeleri sonrası oluşan pozitif hava kısa sürerken altın tarafında toparlanmanın olduğu bir seans yaşandı. 1919 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu pozitif görünümünü koruyarak yukarı yönlü fiyatlama içerisinde hareket etti.  Rusya askeri birliklerinin Ukrayna’nın başkenti Kiev’den çekmeye başlamasına rağmen, ABD’nin Rusya’nın müzakereler konusunda samimiyetine dair şüphelerinin olduğunu açıklaması piyasalarda kısmen tedirginlik yarattı. Altın önceki günü kırmızıda kapanışının ardından dünkü seansı kazançla tamamlayarak, güvenli liman olarak öne çıkmaya devam etti. 1932 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan sarı maden, yüzde 0,7 kazancı hanesine yazdı.

 

Gümüş ise 24,78 dolar/onstan seansa başlarken, altınla benzer şekilde yeşilde bir günü kapattı. 24,78 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 24,86 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,3 kazanç elde etmiş oldu.

 

Platin de günü artıda kapatmayı başarmış bir diğer kıymetli maden olurken, 1000 dolar/onsun üzerine dönme çabası sürüyor. 986 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 997 dolar/onstan seansı tamamladı ve yüzde 1,2 kazanç elde etti.

 

Paladyum günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, üç seansı günün ardından artıya dönmeye başardı. 2144 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 2263 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 5,5 kazanç elde etmiş oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarının altında gerçekleşmeye başlarken, işlemler dünya fiyatlarının altında 0,25 dolar/onsla gerçekleşti. Hacim açısından zayıf sayılacak bir gün geride kalırken, toplamda 326 kg altın, 869 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı