Altın dünkü seansta toparlanma içerisinde olduğu bir seansı geride bırakırken, yeniden 1800 dolar/onsun üzerine geri döndü. 1799 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu pozitif seyir içinde olduğu bir günü yaşadı. Diğer taraftan ABD 10 yıllık tahvil getirisindeki yukarı yönlü ivme dikkat çekerken, son altı haftanın en yüksek seviyesi olan 1,68 seviyesi kaydedildi. Altın ise ABD 10 yıllık tahvil getirisindeki yukarı ivmelenmeye aldırmaksızın seansı 1814 dolar/onstan yüzde 0,7 kazançla tamamladı.

Gümüş de altınla benzer şekilde artıda kapattığı bir seansı geride bırakırken, 23 dolar/onsun üzerine dönme çabasını göstermiş oldu. 22,89 dolar/onstan seansı tamamlayan beyaz maden, 23,04 dolar/onstan yüzde 0,7 kazançla günü kapattı.

Platin günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, yüzde 2’ye kazancıyla dikkatleri üzerine çekti. 958 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 975 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki kıyasla yüzde 1,7 değer kazanmış oldu.

Paladyum 1820 dolar/onstan seviyesinden başladığı günde, yeşilde kapanış yapmayı başararak dört günün ardından kazançla seansı tamamlamamış oldu. Seansı 1868 dolar/onstan tamamlayan paladyum yüzde 2,6 kazançla seansı kapattı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam ederken, işlemler 10 dolar/onsla gerçekleşti.  Hacim ortalama bir seviye gerçekleşirken toplamda 1.696 kg altın işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak Troy
Hibya Haber Ajansı