Altın hafta başından beri yaşadığı satıcılı seyrin ardından dünkü seansı yeşilde kapatmayı başarırken, 1800 dolar/onsun altında işlem görmeye devam etti. ABD 10 yıllık tahvil getirisinde dün 1,67 seviyesini kaydederken mayıs ayından bu yana kaydettiği en yüksek seviyeyi kaydetmiş oldu. Tahvil getirisindeki yukarı ivmeye karşın altınının öncelikli olarak üzerinde satış baskısı oluşturmasına rağmen sonrasında altının yükselişine engel olamadı. Altın bu süreçte 1782 dolar/onstan seansı tamamlarken yüzde 0,7 kazancı hanesine yazdı.

 

 

 

Gümüş dünkü seansta altına kıyasla daha pozitif bir günü geride bırakırken, üst üste ikinci günü de artıda kapatmış oldu. 23,66 dolar/onstan seansa başlayan beyaz maden, 24,30 dolar/onstan seansı kapatarak son altı haftanın en yüksek seviyeden kapanışını yapmış oldu.

 

 

 

Platin de diğer kıymetlilere ayak uydurarak, kazançlı bir günü geride bıraktı. 1051 dolar/onstan seansı tamamlayan platin önceki güne kıyasla yüzde 0,9 kazanç yazmış oldu.

 

 

 

Paladyum günü kırmızıda kapatan tek kıymetli maden olarak öne çıkarken, 2000 dolar/onsun üzerindeki hareketini devam ettiriyor. 2097 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum 2069 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 1,3 değer kaybetti.

 

 

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarına yakınsarken, hacimde son zamanların en yüksek işlem hacmi geri kaldı. Toplamda 1.384 kg altın, 149 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

 

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı