FED toplantısının başladığı günde altın kırmızıda bir seansı geride bıraktı ve üst üste üçüncü günü de kayıpla kapatmış oldu. 1866 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu satıcılı bir seyir içerisinde hareketini izledik. FED ’in şahin politikalara geçeceğine dair sinyaller vermesine bekleyen piyasalar altının satış baskısına maruz kalmasına sebep oluyor. Dünkü seansı 1858 dolar/onstan tamamlayan sarı maden, önceki güne kıyasla yüzde 0,4 kayıp yaşamış oldu. Akşam açıklanacak FED kararı piyasalarca dikkat takip edilecekken, altın açısından da önemli bir fiyat hareketliliğine sahip olacaktır. 

Gümüş de altınla benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakırken, 28 dolar/onsun altında işlem görmeye devam ediyor. 27,85 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, seans boyu satıcılı bir günü geçirirken günü 27,65 dolar/ons seviyesinden tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kaybı yazdı.

Platin de diğer kıymetlilere ayak uydurarak, günü kırmızıda kapatmaktan kaçamadı. 1167 dolar/ons seviyesinden seans başlangıcı yapan platin, 1155 dolar/ons seviyesinden seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 1 değer kaybı yaşadı.

Paladyum günü yeşilde kapatmayı başaran tek kıymetli maden olurken, diğer kıymetli madenlerden ayrıştığı bir günü yaşamış oldu. 2756 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2765 dolar/onstan yaptığı kapanışla hanesine yüzde 0,3 kayıp yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemleri dünya fiyatlarının altında 0,50 dolar/onsla gerçekleşirken, hacim açısından ortalama sayılacak bir günü geride bıraktı. Toplamda 1.219 kg altın, 5.603 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

Kaynak TROY PRECIOUS METALS TRADE INC.
Hibya Haber Ajansı