Altın FED sonrası dört seans üst üste artıda kapatmayı başarırken son 5 haftanın da en yüksek seviyesine kadar uzanmış oldu. Dünkü seansa da 1824 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu pozitif bir seyir içerisinde olduğu bir günü geride bıraktı. ABD’de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi verisi beklentileri doğrultusunda aylık bazda yüzde 0,6 artış göstererek yıllık bazda yüzde 8,6’ya yükselmiş oldu. ÜFE beklentiler doğrultusunda gelmesine rağmen enflasyon realitesinin piyasada en sonunda fiyatlanacak olmasından dolayı altının tepkisi pozitif yönlü oldu. Bu süreçte 1832 dolar/ons seviyesine kadar uzanan sarı maden, seansın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Seansı ise bu seviyeden kapatarak yüzde 0,5 kazancı hanesine yazdı.

 

Gümüş ise altının yükselişine eşlik edemeyerek seansı kırmızıda kapattığı bir günü geride bıraktı. Beyaz maden 24,46 dolar/ons seviyesinden seansa başlarken, 24,30 dolar/onstan günü tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,6 kayıp yazmış oldu.

 

Platin 1058 dolar/ons seviyesinden güne başlarken, 1066 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak seansın en yüksek seviyesini kaydetti. Seansı ise 1063 dolar/onstan tamamlayan platin önceki güne kıyasla yüzde 0,4 değer kazandı.

 

Paladyum ise günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni olurken, 2000 dolar/onsun üzerinde tutunmaya çalışıyor. 2075 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 2024 dolar/onstan günü yüzde 2,5 kayıpla tamamladı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının altına gerçekleşemeye devam ederken, -2 usd/onsla işlemler gerçekleşti. Hacim açısından ise ortalama sayılacak bir gün geride kalırken toplamda 678 kg altın, 681 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı