Altın önceki günkü sert satıcılı günü yaşadıktan sonra dünkü seansı toparlanma çabasında olduğu bir gün olarak geride bıraktı. 1950 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, ABD 10 yıllık getirisindeki yukarı ivmelenmesiyle satış baskısına maruz kaldıktan sonra dünkü seans başlangıcında da bu baskıyla birlikte 1939 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi. Sonrasında ise toparlanma yönünde hareket eden sarı maden, seans kapanışını 1958 dolar/onstan yüzde 0,4’ten yapmış oldu.

 

Gümüş de önceki gündeki sert satışının ardından, dünkü seansta tam olarak toparlanma gayesinde hareket ederken seansı artıda kapatmayı başardı. 25,17 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 25,19 dolar/onstan günü tamamlayarak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,1 kayıp yazmış oldu.

 

Platin ise önceki günkü sert satışını sürdürerek, 1000 dolar/onsun altında kalıcı olmaya devam etti. 991 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 987 dolar/onstan seansı tamamlarken yüzde 0,4 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum ise günün tek kazanan kıymetli madeni olurken, yüzde 3’ün üzerindeki değer kazancıyla dikkat çekti. 2367 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2449 dolar/onstan haftalık kapanış yaparken önceki güne kıyasla hanesine yüzde 3,5 kazanç yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünya fiyatlarına yakın işlemlerin gerçekleştiği bir seans geride kalırken, hacim açısından ortalama sayılacak bir gün yaşandı. Toplamda 860 kg altın, 11.508 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı