2019 yılından bu yana çocuk istismarını meşrulaştıran görüntüler paylaşan Boystown platformu çöktü. Alman polisi tarafından yürütülen operasyonda site yöneticileri hedef alındı. Çocuk istismarına yönelik teşviklerin paylaşıldığı Boystown adı altında 2019 yılından bu yana 4 kişi yakalandı.

Bunların üçünün Paderborn, Münih ve Kuzey Almanya'da 40, 49 ve 58 yaşlarında üç erkek olduğu öğrenildi. Diğer kişinin Paraguay'ın Concepcion bölgesinde uluslararası tutuklama emri vardı. Gözaltına alınmaya örnek olarak, söz konusu dördüncü kişinin 64 yaşında Hamburglu olduğu ve 3500'den fazla göreviyle bu ağın en aktif üyelerinden biri olduğu kaydedildi.

Pek çok ülkeden polisin katıldığı büyük uluslararası operasyonun hedefi, ana arama motorları ve tarayıcılar tarafından erişilemeyen karanlık web platformu Boystown'du (yasadışı ve gizli internet). Operasyon sırasında çöken platformun 400 binin üzerinde kayda geçtiği açıklandı. Hollanda, İsveç, Avustralya, ABD ve Kanada kolluk kuvvetleri de Alman polisine liderlik eden üç uluslararası operasyona katıldı. yeni tutuklamalar ve kurtarma operasyonları yapılabileceğini söyledi. Europol'ün açıklamasına göre, Boystown'a yönelik operasyon çerçevesinde karanlık çeviri pedofili sohbet sitesi de kapatıldı.