Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Berlin'de bir araya gelmeden önce basın toplantısı düzenledi.

"AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile birlikte göçü hızlı bir şekilde yeniden eğitmek için çaba gösterecek misiniz?" yönelik soruyu yanıtlayan Merkel, zirvede Türkiye ile görüşeceklerini hatırlattı.

Türkiye'nin çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığına işaret eden Merkel, Türkiye'nin destekçisi olduğunu ifade etti.

"Bunun ne tür bir kafa karışıklığı olduğuna dair bir tahminde bulunacağız." Merkel, bu nedenle bundan sonra zirvede görüşüleceğini söyledi.

Şansölye Merkel, "İkimiz de Türkiye ile işbirliği yapmadan ilerleyemeyiz" dedi. konuşmayı o yaptı.

Tunus ve Libya'daki iltica durumunu da görüşeceklerini belirten Merkel, İtalya'ya Libya'da çözüm olarak gündeme getirdiği siyasi girişimlerden dolayı teşekkür etti.

Merkel, 24-25 Haziran'da yapılacak AB Zirvesi'nde görüşülecek olan Türkiye ve Rusya'daki genel seçimler ve Almanya'yı ilgilendiren konular hakkında bilgi verecek.

İtalya Başbakanı Mario Draghi de Türkiye ile yaptığı başvuru ve anlaşmanın güncellenmesi konusunda Merkel'e olumlu yanıt verdi.

Draghi, İngiltere'de Covid-19'un Delta varyantının tasarımı nedeniyle (Londra'da yapılacak) Avrupa Futbol finaline hazırlıkta da kazandı "." kullanır.

Almanya ile yakın iş birliği içinde transfer yapan Draghi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk dalgasında ülkesini desteklediği için Almanya'ya teşekkür etti.

Draghi, Berlin'den Libya'ya desteğini ifade ederken, AB'nin bu bölgedeki sürecinin devam ettiği bilgisini aktarıyor.
Bu kaynak metin hakkında daha fazla bilgiEk çeviri bilgileri için kaynak metin gerekli
Geri bildirim gönder
Yan paneller