Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Kovid-19 vakalarının azaldığına ve aşılananların sayısının arttığına dikkat çekerek, bu durumun tedbirlerin gevşetilmesine imkan verdiğini ifade etti.
Merkel, "Bu kurallara uymanızı istiyorum" diyerek, önlemlerin ölçülü alınması gerektiğini, maske takma, mesafe ve hijyen kurallarının yürürlükte kalacağını belirtti.
Salgının devam ettiğine işaret eden Merkel, "Üçüncü dalga etkileyici bir şekilde kırılsa da salgın henüz bitmedi. Hala ince bir buz tabakası üzerinde ilerliyoruz." dedi.
Kovid-19'un mutasyona uğramış varyantlarının yayılmasının tehlike oluşturduğuna işaret eden Merkel, bu tehlikenin Kovid-19'un Delta varyantının yayıldığı Rusya ve Portekiz gibi ülkelerde görüldüğünü açıkladı.
"Bu bizim için hem bir uyarı hem de bir görevdir." Merkel, Almanya'da Kovid-19 vakalarında Delta varyantının payının arttığına dikkat çekti.
Şansölye Merkel, yaz bitmeden ülkedeki tüm vatandaşlara aşı tekliflerinin yapılacağını yineleyerek, salgınla mücadelede sağlık sisteminin şu ana kadar sınıra ulaşmasının engellendiğini belirtti.
Merkel ayrıca, "Üçüncü dalgadan sonra temkinli kalırsak korona salgını dehşetini kaybeder" dedi.